Startsida / Anslagstavla 

TYAs sida Gymnasieportalen görs om

Omvärldens krav förändras och vi behöver förändras med dem. För att hålla takten med den tekniska utvecklingen, nya GDPR-krav och för att kunna bemöta de säkerhetsutmaningar som dagens IT-system står inför har vi på TYA beslutat att bygga om gymnasieportalen.
 
Uppdatering till hösten 
Vi bygger om och bygger nytt! Fast kanske inte riktigt nytt. Materialet i portalen ska få en ordentlig översyn och i samband med det kommer både filmer, PDF-filer och länkar kommer att läggas över i vår webbshop på tya.se. Därifrån kan lärare under hösten ladda ner det material som de behöver. Uppdateringen av allt material påbörjas nu under våren och ska vara färdigt redan till hösten. Det reviderade materialet läggs ut löpande så fort det är färdigt.

Nuvarande gymnasieportal kommer att finnas kvar under hela året och släcks ner först sista december 2019. Ni kommer inte behöva förnya era licenser utan de gäller året ut. 

YKB-frågebanken upphör
Från halvårsskiftet i år, 30 juni, kommer YKB-frågebanken att stängas. Det är en webbsida som togs fram som stöd för elever med särskilda behov. Dessvärre har vi upptäckt att sidan används i andra syften och då det redan idag finns fler aktörer som erbjuder denna tjänst har vi fattat beslut om att stänga ner den.

Digitala loggboken
Den digital loggboken kommer att finnas kvar men även den ska revideras. Under omarbetningen kommer loggboken att ligga kvar på gymnasieportalen och när översynen är genomförd kommer den att flyttas. Mer information om det kommer senare.
 
Övriga produkter som finns på Gymnasieportalen släcks ner efter den 30 juni 2019.

Har du frågor om gymnasieportalen kan du kontakta Micaela Roslund, projektledare TYA, på
070-7345016
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

Juni 2018 - Nyhetsbrev från TYA

Läs TYAS senaste nyhetsbrev (PDF)


Transportkompetens 2018

Välkommen till konferensen Transportkompetens 2018! Den 3-4 oktober är det dags för årets mest lärorika forum!

För tredje gången arrangerar TYA konferensen Transportkompetens. Efter förra årets succé siktar vi mot att du som deltagare ska få än mer kunskap och inspiration.

Den 3-4 oktober kastar M/S Cinderella loss och ombord erbjuder vi lärorika diskussioner, seminarier, nya kontakter och mycket annat. Seminarierna är till stor del valbara och uppdelade i 50-minuterspass för att du ska kunna skräddarsy det program som passar dig bäst. Ämnena varierar stort, några exempel är ny teknik, APL och coachning av elever.

Läs mer och anmäl dig här >


Snabbkurs i APL-loggbok

TYA har tagit fram en snabbkurs för APL-Loggbok. Kursen är digital guidar dig som lärare genom funktioner och fördelar med loggboken. Den tar även upp och förklarar nyheter och funktioner som förbättras i version 2 av loggboken.
Klicka här för att öppna snabbkursen

e-learning 

 

Personuppgifter & cookies

Logga inGlömt lösenord


Ansök om licensAlla fält måste fyllas i!

Förnya er licens härAlla fält måste fyllas i!